Thursday, March 4, 2010

TIOMAN 3 HARI 2 MALAM (PACKAGE 3 DAYS 2 NIGHTS)


Aktiviti Snorkeling - Melihat keindahan di dasar laut seperti ikan2 yg cantik dan terumbu karang(coral)Untuk peralatan Snorkeling penyewaan Jaket Keselamatan + Mask & Google RM20.00 (Peralatan ini tidak termasuk di dalam pakej)

Penumpang Menaiki Feri untuk ke Pulau Tioman di Jeti Mersing.Masa perjalanan lebih kurang 2 jam untuk sampai ke Pulau Tioman.
(Mersing Jetty - Guest transfer by ferry to Tioman Island...est time transfer bout 2 hours to arrive Tioman Island)

Pejabat Kutipan Cukai Laut di Jeti Mersing (Dewasa RM5.00)Untuk setiap pelancong yang nak bercuti ke Pulau Tioman adalah di mestikan membayar cukai(tax)Marine Park yang di kenakan oleh Kerajaan Malaysia.
(Marine Dept Center at Jetty Mersing - All tourist need to pay marine tax to Malaysian Govt RM5.00 adults)

Pejabat Jabatan Laut Mersing yang terletak bersebelahan dengan Jeti Mersing ke Pulau Tioman.
(Marine Dept Office at Mersing beside to Mersing Jetty)

Jadual Feri bertolak di Jeti Mersing,sementara menunggu feri bertolak anda boleh menjamu selera di R & R Mersing yang berdekatan dengan Jeti.
(Ferry schedule from Jetty Mersing to Tioman Island)

Penumpang menunggu feri di Jeti Mersing
(Mersing Jetty - waiting ferry depart to Tioman Island)

PAKEJ 3 HARI 2 MLM (Bermula dari 01hb Feb 2012)
PAKEJ TERMASUK:-
  • 2 Malam Penginapan mengikut pilihan
  • 2 X Makan Malam di Salang Resort - Buffet
  • 2 X Sarapan Pagi di Salang Restoran - Buffet
  • 2 X Makan Tengahari(1 X di Resort,1 X Lunch pack)
  • Pengangkutan Bot ke lawatan Pulau Coral (3 tempat)
  • Perkhidmatan Bot/Feri dari Jeti Mersing/Tioman/Mersing
HARGA PENGINAPAN BERHAWA DINGIN
  1. Twin Sharing RM360.00 per person
  2. Triple Sharing RM340.00 per person
  3. Quad Sharing RM320.00 per person
  4. Child 4~11 years RM220.00 Weekday/RM240.00 Public Holiday.
  5. * Surcharge Public Holiday RM30.00 per peson
JADUAL PAKEJ (ITINERARY)
HARI PERTAMA
  • Bertolak ke Lokasi
  • Bertolak dari Jeti Mersing ke Tioman
  • Check In Resort & Makan Tengahari
  • Aktiviti Bebas selepas makan Tengahari
  • 8.00 mlm ~ 9.30 mlm Makan Malam
  • Aktiviti Bebas selepas makan malam
HARI KEDUA
  • 08:00 pg ~ 09:30 pg Waktu Sarapan Pagi
  • 10:00 pg Bertolak ke Coral Island & Marine Park
  • Makan Tgh bungkus semasa aktiviti lawatan
  • 8.00 mlm ~ 9.30 mlm Makan Malam
  • Aktiviti Bebas selepas makan malam
HARI KETIGA
  • 08:00 pg ~ 09:30 pg Waktu Sarapan Pagi
  • Check Out Resort & Bertolak ke Jeti Mersing
* Jadual perjalanan feri rujuk di kaunter penyambut tetamu
* Tidak termasuk pakej - Snorkeling set RM20.00(life jacket + Mask)


23 comments:

rina(mrsbifa) said...

bg sy quotation utk 2org..husbn n wfe..perkongsian berdua tu utk hrga utk 2pax ke? email sy rieena88@yahoo.com.my

Jalak lenteng said...

bagaimana pula dengan percutian seramai 7 orang? untuk 3 hari 2 malam ...sila email kan saya di emir2904@gmail.com

aishah said...

masih valid ke pakej ni??

Najib said...

i nak tye..i nak pakej untuk 2 orang..dpe prlu i byr..

Anonymous said...

sy nk tau :
_snrai hrga
_kmudahan yg dsdiakan
_tmpat2 mnarik yg hampir
( utk 2 org, 3H 2M)

asap, tq

Anonymous said...

sy nk tau :
_snrai hrga
_kmudahan yg dsdiakan
_tmpat2 mnarik yg hampir
( utk 2 org, 3H 2M)

send at:
cik_alifnoonyataa@yahoo.com.my

Hazwan said...

bg sy quotation untuk 20 org punye penginapan utk 2 hari 3 malam... ade rate yntuk student tak... tarikh dalam akhir bulan julai... popcornwednesday@gmail.com

Anonymous said...

bagaimana untuk percutian 10orang ..
kalau boleh bg rate paling rendah dan berbaloi..
emailkan ke amofficialmail@yahoo.com.
terima kasih..
interesting !

Anonymous said...

boleh beri harga yg trbaik untuk 6 orang. utk 3 hari 2 malam.

sila emel ke : sweetberrymail@gmail.com

Anonymous said...

bg saya quotation untuk 2 org husband n wife 3hari 2 malam termasuk penginapan dan perjalanan feri pergi dan balik dalam ujung bln april 2011.tolong email ke faragegurl@yahoo.com

Anonymous said...

hai...saya bercadang nak g 2hb mei n balik 4hb mei 2011, saya,suami n 2 org anak..umur 7 dan 9 thn..aktiviti kalau boleh nak snorkeling..bole bg quotation tak?n itinerary skali yek..n also price..tq.. erny_hotmama@yahoo.com

ateeameen said...

hi..sy(+ 14 cikgu lain) dan students(20 orang) sdg survey pakej terbaik @ pulau tioman..boleh bg quotation utk 3H 2M, maybe around july 2011..if possible, d'cheapest one la yep..
many thanx!
atee.ameen@gmail.com

Anonymous said...

sy nak bercuti sramai 10 orang utk 3 hari 2 malam dengan tempah 1 superior chalets. bpe harga yang paling terendah n ley dpt sume aktiviti? sila e-mail kan pada nhm_156@yahoo.com

jaja said...

Assalammualaikum & Salam Sejahtera
Sy Siti Hajar,Student MSU,Shah Alam..
semester ni,sy telah ditugaskan utk mbuat tour package mengenai Island Trip..
sy telah memilih Pulau Tioman sbgai destinasi percutian..so,skrang ni,sy sdg survey pakej terbaik kat pulau tioman..boleh x,cik bg quotation utk 3H 2M,itinerary,price,kalo bleh,sy nak harga bas dr shah alam ke pulau tioman skali..sy mungkin akan bwa dlm 40 org student..then,kalo bleh,sy nak price tu reasonable lah ye..lastly,bleh x,sy nak sume ni sblum hari khamis ni.. 28/4/2011..hrap cik bg kerjasama yg terbaik kat sy..ni email sy.. jaja.msu@gmail.com..

jaja said...

jgn lupa statekan harga aktiviti2 yg kite akan buat kat sane..tq.. :)

namaakuBUKANlaila said...

sy student UiTm nk buat percutian seramai 25 orang.....boleh tak email kt sy kenit_capricorn90@yahoo.com.my mgenai harga atau promotion selama 3 ary 2 malam????tarikh yg kemungkinan utk pergi 16,17& 18 sept 2011 atau 23,24&25 sept 2011....

Anonymous said...

salam...
saya perlukn quotation untuk dewasa dalam 10-15 org, kanak2 dalam 5 org ke pulau tioman...pakej termasuk 3 hari 2 malam, aktiviti snorkeling, bulan september ye... sila emailkan, nurfairuz@frim.gov.my

Anonymous said...

salam..
bleh bg sye quotation utk 2org husband n wife bercuti 3hari 2mlm.. skali gn aktiviti snorkeling... tq
plz email me
prencess_d@yahoo.com.my

Anonymous said...

eh?ni harga utk 2010 ke 2011??

Anonymous said...

sy nak bercuti sramai 10 orang utk 3 hari 2 malam dengan tempah 1 superior chalets. bpe harga yang paling terendah n ley dpt sume aktiviti? sila e-mail kan pada
akmal_drife@yahoo.com

Anonymous said...

pakej 3 hari 2 mlm untk 2 org...email kpd saya...kazuma_sin@yahoo.co.uk....

aziey nasrudin said...

salam.
sy nak mntk quotation utk 3H 2M package utk students. maybe dlm 27-29org.. tarikh bercuti dalam bulan feb 2011..tolong emelkan pd saya ye azieykawaii@gmail.com.
as soon as possible ye encik..terima kasih..

aziey nasrudin said...

salam..
tolong bg saya quotation utk 3H 2M, student package.. dalam 27-29 org. harap dpt beri yg berpatutan utk pelajar. jgn lupe bg senarai aktiviti yg disediakan sekali ye. sy nak buat survey package terbaik pulau tioman. tarikh bercuti dalam bulan Feb 2011. emel kan pd sy azieykawaii@gmail.com
secepat mungkin ye.terima kasih~